Фаховий коледж зварювання на електроніки імені Є.О. Патона зберігає і підтримує свої традиції, і однією з таких є проведення Всеукраїнської конференції «Патонівські читання». Захід відбувся вже втретє 23 листопада цього року у змішаному форматі: онлайн та офлайн. До виступів долучилось 19 студентів та викладачів (1 секція)  різних спеціальностей коледжу і закладів освіти, ще 14 студентів та викладачів коледжу(2 секція), які працювали виключно онлайн. Більшість доповідачів це студенти та викладачі нашого коледжу, а також своїм досвідом поділилися викладачі Фахового коледжу ракето-космічного машинобудування Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Тернопільського фахового коледжу Тернопільського національного технічного університету  імені Івана Пулюя, Новомосковського фахового коледжу Українського державного університету науки та технологій.
Приємно відзначити, що цей захід виявив багато міждисциплінарних зв'язків не тільки в межах окремих напрямів навчання, а й продемонстрував можливості реалізації професійного потенціалу зварювального виробництва у різних спеціальностях, які раніше не спадали на думку: застосування споріднених до зварювання процесів у кулінарії, бізнес – ідеї та креатив у зварюванні, перспективи енергозберігаючих технологій, можливості комп'ютерних технологій та штучного інтелекту при організації виготовлення зварних конструкцій, сучасні підходи у практичному навчанні зварюванню на виробництві та багато інших цікавих тем.
Проведення таких зустрічей для педагогів є невичерпним джерелом натхнення та пошуку нестандартних форм і рішень при викладанні спеціальних дисциплін, а для студентів – нових знань, досвіду пошукової роботи та мистецтва презентувати її. 
Всього у III Патонівських читаннях брали участь 66 чоловік та 38 учасників з фахових коледжів, які здійснюють підготовку фахівців зі зварювального виробництва з 5 областей України (Дніпропетровська, Харківська, Івано-Франківська, Донецька, Тернопільська) надіслали свої тези до збірника.